Дали ще бъдете честни в отговорите :)
до двайсе - млад и зелен(10 гласа)
8%
двайсе-трийсе - няма по-велик от мен(48 гласа)
36%
трийсе-четирсе - вече знам и мога всичко(55 гласа)
41%
четирсе-пейсе - време е да наваксам(17 гласа)
13%
пейсе-шейсе - изпуснах ли последния влак(3 гласа)
2%
#51 laskomika написа преди 3 месеца - 79.100.20.xxx
отговори
ВицПрезидента иван гетов казвам добро утро на всички как си бачкам шофъорирате просто караше колите всички на магистрала е асфалда студено..
На единствено първа Цонко Генов когато става ясно, че българският въпрос няма да се реши по мирен път, българското общество започва енергична подготовка за оказване помощ на така дългоочакваната на наша земя руска освободителна армия. Весник,, Нова България, издаван в Гюргево, от 25 декември 1876 година пише: Дочакахме ние, емигрантите, и тая година, и пак на чужбина, пак далече от свойте мили братя, който с нетърпение очакват кога ще навлеземе с руска войска, за да отвоюваме свобода си. На 24 април 1877 година в Кишинев била обявена Руско-турската освободителна война. В този исторически ден Българският централен революзионен комитет в Букурещ издал пламенно възвание, в което се казвало: Братя.. руските идват при нас като братя, желаят само да ни защитят и нищо не искат за себе си. Удари великият и свят час, в който всички сме длъжни като един човек да застанем редом с руските войски на борба срещу врага. Сбъдвали се вековните мечти и вярата в освободителна мисия на Дядо Иван на руския народи, с който ни свързвали бълбоки племенни и културни връзки и исторически съдба. На 9 май 1877 година румънският парламент обявил независимоста на страна. Букурещ отворил вратите си за руската армия. В заповедна на командуването на млада румънска армия се казвало:
Сега ние ще продължим славните боеви подвизи на нашите прадеди редом с многочислената и храбра армия на една от най-могъщите държави в света.
В Кишинев и лагера край Плоещ със силите и средствата на руската дейстуваща армия се организирало и обучило българското опълчение в състав от 6 дружини. Така преди един век хиляди синове на великия руски народи, румънски воини и български опълченци започнали освободителен поход в България, за да разбият оковите на една вековна неправда. В началото на месец юни 1877 година като огромна стена се изправила руската армия на северния бряг на река Дунав. Румънската армия охранявала реката на запад от р. Олт до Турну Северин. Благодарение на смелите действия на руските военни моряци турският дунавски речен фолт в скоро време бил обезвреден. Редица българи-разузнавачи успели да уведомят руските за състоянието на укрепителните съоръжения и разположението на неприятелските войска южно от Дунав. През нощта на 26 срещу 27 юни 1877 година бил осъществен и десантът на руската армия в района на Зимнич- Свищов. На 7 юли 1877 г. войските на Предния отряд освободителите преминали през Хаинбоазкия проход дн. Проход на Републиката, появили се в Южна България и достигнали долината на р. Марица. Източният и Западният отряд настъпили едният по левия фланг с посока към Русе, а другият надясно към Плевен. Последвали тежки боеве при Стара Загора и епопеята на Шипка. Събитията при Плевен изменили целя облик на войната. През август 1877 година започнало прехвърлянето на румънски части в района на с. Гиген. По течението на р. Русенски Лом се водили непрекъснати боеве. След падането на Плевен руските войска условия срещу турската укрепителна система на огромен фронт, пръснат по всички старопланински проходи. На запад, към Враца и Видин, дейстували смесени руско-румънски отряд. В хода на тази трудна кампания отново неоценима помощ оказвали българите-разузнавачи, преводачи строители на пътища и мостове, българските доброволчески партизански чети. В началото на 1878 година руските войска освободители селищата по долината на р. Марица, Стряма, Тунджа, Чая и навлезели дълбоко в Родопската област, достигнали до Черно море и Сакарбалкан Странджа. Освободители били и по-голямата част от североизточна България и цяла Дружба. На 31 януари денят на примирието, бил освободен и гр. Кюстендил, а по-късно и редица селища по долина на р.Струма, включително и гр. Горна Джумая, дн.Благоевград.
трийсе-четирсе - вече знам и мога всичко
#52 i_know_how написа преди 3 месеца - 195.234.85.xxx
отговори
обичам целия свят
двайсе-трийсе - няма по-велик от мен
Въпроси и запитвания към света нямам! Ако стенех достатъчно,едва ли щях да съм в САЙТА
#53 HeMeDPa3Hu написа преди 3 месеца - 178.169.136.xxx
отговори
аз не мога да се сърдя и права доброто което искам да ми се случи на мен не съм ангел не съм дявол давам за да получа ахах
двайсе-трийсе - няма по-велик от мен
Не Ме Дразни че след мен трева не никне
#54 cvetomir_p написа преди 3 месеца - 77.70.11.xxx
отговори
до двайсе - млад и зелен
1 2 3 4 5 6 Показвай по:
Коментари по темата
За да се включите по темата, моля влезте в профила си или създайте нов профил сега.